hagyomány

2020.01.28. 14:30

Arany Rózsafűzér-díj: nagy szeretettel és hűséggel az egyház szolgálatában

A kaposvári Szent Margit-templomban hosszú évek óta hagyomány, hogy Arany Rózsafüzér-díjjal ismerik el azoknak a munkáját, akik nagy szeretettel és hűséggel végzik szolgálatukat.

Lőrincz S.

Az idén Vörös Klára Ilona, az irodalomtudományok doktora, a Kaposvári Egyetem Apáczai Csere János-díjas tanszékvezetője kapta a rangos elismerést, aki a vasárnapi ünnepi szentmisén nagy taps közepette vette át a díjat.

Rumszauer Miklós plébános, a díj alapítója méltatásában kiemelte: a kitüntetett azon túl, hogy egyetemi docens, a képviselő-testület és a templomi kórus tagja, zseniális hitoktató és fantasztikus ötletgazda is egyben. – Vörös Klára egyes templomi rendezvényeken maga is előad, és számos elképzelés kitalálója és megvalósítója – így evangelizálva gyerekeket, felnőtteket, keresőket – hangsúlyozta az alapító kaposvári plébános.

Az Arany Rózsafüzér-díj egyébként egy láncon lévő rózsafüzér-gyűrű, amelyet minden kitüntetett egy évig őrizhet, s ezt használva mondhatja a kedvelt imádságot, a szentolvasót.

Ezen a misén a templom plébánosa leleplezte és megkoszorúzta azt a táblát is, amelyet az egyházközség védőszentje, Árpád-házi Szent Margit halálának 750. évfordulója emlékére készíttettek – továbbra is kérve közbenjárását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában