frissülő oktatás

2020.01.31. 17:30

Pedagógiai asszisztensi program indul a Kaposvári Egyetemen

Egyedülálló pedagógiai asszisztensi program indul a Kaposvári Egyetemen.

K.G.

kreativ —ra az egyetemen

A Kaposvári Tankerületi Központtal együttműködve a 2019-20-as tanév második félévétől veszi kezdetét a program. Az első szerződéseket Józsa Krisztián, a Pedagógiai Kar dékánja és Stickel Péter, tankerületi igazgató írták alá pénteken. A Pedagógiai Kar tanító szakos, III. évfolyamos, nappali tagozatos hallgatói a tankerület fenntartása alá tartozó iskolákban részmunkaidős foglalkoztatásban látnak el pedagógiai asszisztensi feladatokat.

A február 1-től június 30-ig tartó program keretében 12 egyetemista segíti Kaposvár és környékének 11 általános iskolájában a pedagógusok munkáját. A hallgatók órarend szerint hétfőtől szerdáig az egyetemen folytatják tanulmányaikat, csütörtökön és pénteken pedig teljes munkanapokat töltenek az iskolában, ahol az intézményvezető és a mentor által kijelölt asszisztensi munkát végzik. Gyakorlatuk egy részét is ott teljesítik. A tervek szerint a képzés utolsó félévében már teljes munkaidőben lehetnek jelen az iskolákban.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában