felújítás

2020.04.20. 16:15

Nyáron meleg volt, télen meg hideg, jól jön a szigetelés a Bárczi központban

Csaknem félmilliárd forintból újul meg a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ.

Marosi Gábor

Az iskola, a szakszolgálat és a kollégium épülete is új szigetelést kap, kicserélik az összes nyílászárót, korszerűsítik a fűtést és napelemeket is felszerelnek. Az intézményben újra cserélik a régi lámpatesteket és akadálymentesítik az épületet.

– Egyre több a mozgássérült gyermek – mondta Benczéné Csorba Margit, főigazgató. – Az utóbbi időben jelentősen megnőtt azoknak a fiataloknak a száma, akik csak korlátozottan tudnak mozogni. A hozzánk járó háromszáz fiatalból ötvenen vannak, akik valamilyen módon mozgássérültek. Ezek a gyerekek csak kerekesszékkel vagy bottal tudnak közlekedni, ezért számukra nagyon fontos, hogy lift is épül az iskolában és a kollégiumban. Emellett ott vannak még a súlyos, halmozottan sérült óvodások és a fejlesztő iskolások is. Őket nagyon nehéz az osztálytermekből lépcsőn lekísérni az ebédlőbe és a könyvtárba, a lift azonban megkönnyíti majd a pedagógusok munkáját.

– Jól haladnak a szakemberekkel a munkálatokkal – folytatta a főigazgató. – Mivel a járvány miatt bezártuk az intézményt, ezért a munkások megállás nélkül tudnak dolgozni. Rendkívül nagy szükség volt már a felújításra, hiszen az épület ablakai igen rossz állapotban voltak, a radiátorok és a fűtésrendszer is elhasználódott már. A külső szigetelés pedig sokat számít majd, hiszen nyáron rettentő meleg volt az épületben, télen azonban hideg – fogalmazott Benczéné Csorba Margit, majd hozzátette: a kivitelezőnek december végére kell elkészülnie a felújítással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában