fejlesztés

2020.05.14. 14:00

Jelentkeznek az érdeklődők az új ipari parkba

Hat érdeklődő vállalkozás jelentkezett már a Füredi úti új ipartelep benépesítésére, mondta Szita Károly polgármester azon a bejáráson, amelyet csütörtökön ejtettek meg a területen, miután egy nappal korábban megtörtént a beruházás műszaki átadása.

K. G.

A régi laktanya helyén alakították ki az 5,2 hektáros új ipari parkot, csatlakozó csomópontot építettek ide, és lefektették a közműveket. A létesítmény egyébként vonzó helyen, a felújított 67-es út mellett fekszik, ez is magyarázza a gyors érdeklődést. Hamarosan pályázatot írnak ki a vállalkozásoknak. Raktárbázisra is kaptak ajánlatot, de elsősorban termelő üzemeket szeretnének az ipari parkba hozni, hogy minél több embernek tudjanak munkát adni. Az önkormányzat 1,2 milliárd forintot költött az ipari parkjai fejlesztésére, ezen felül 356 millióba került az új Füredi úti. A Keleti az év ipari parkja címet nyerte el az országban.

Megőriznék a munkahelyeket

A város külön intézkedésekkel egészíti ki a kormány gazdaságvédelmi tervét, arra ösztönzik a vállalkozásokat, hogy tartsák meg a munkaerőt a járvány alatt. Az elmúlt év hasonló időszakához képest százzal több lett a munkanélküli, de sokan külföldről hazatérve regisztráltak álláskeresőként. A vírus miatt 1,5 milliárd forint költségvetési bevétel, benne 600-700 millió iparűzési adó esett ki, de a cél továbbra is a gazdaság erősítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában