felvirágoznak

2020.05.09. 20:00

Virágba borulnak a közterek

Több mint hetvenhatezer virág díszíti júniustól Kaposvárt. Városszerte huszonnégy helyszínen szedik ki az árvácskákat, amelyek helyére színes egynyári virágok kerülnek. A kandelábereken pedig több mint 1700 cserépben muskátlik díszelegnek.

Góz Lilla

Színesedik Kaposvár, városszerte ültetik az egynyári virágokat. Több mint 76 ezer virág díszíti júniustól a köztereket. Város­szerte huszonnégy helyszínen szedik ki az árvácskákat, amelyek helyére színes egynyári virágok kerülnek. Az árvácskák helyére bársonyvirág, begónia, minigerbera, petúnia, vízvirág és díszcsalán is kerül.

– A Berzsenyi úti elválasztósáv mentén kezdtük el a munkát, májusban 76.500 egynyári virágot ültetünk ki város­szerte – mondta Pintér László, a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: a kandeláberekre pedig 1750 cserépbe muskátli kerül. A virágok egy részét sikerült átteleltetni a töröcskei tangazdaságunkban, a többi egynyári virágot pedig egy siófoki kertészettől vásárolták. Az időjárás kedvez a virágültetéshez, a kaposvári városgondnokság tucatnyi dolgozója dolgozik a város megszépítésén.

Kovács Katalin, a város környezetfejlesztési igazgatója elmondta: tizenöt millió forintot fordítanak a város virágosítására idén. Hozzátette: a koronavírusjárvány-helyzet miatt a Virágos Kaposvár pályázatokat az őszre tették át. A környezetszépítő versenyen résztvevőknek is az őszi hónapokban szállítják ki a növényeket.

Végigkopogtatják az összes fát

A virágültetések mellett folytatódnak a Fakopp vizsgálatok, Kaposvár összes fáját megvizsgálják egy speciális ultrahangos készülékkel, amely szeletenként mutatja a fa állapotát. – A Noszlopy utcában tizenhárom fát vágnak ki. Sokan sajnálják a fákat, azonban nincs mit tenni, mert a belsejük elkorhadt, a több mint tíz méteres platánok törzsét mindössze 5-10 centiméteres külső kéreg tartotta meg – jegyezte meg a város környezetfejlesztési igazgatója. Kiemelte: a kivágott platánok helyére természetesen újakat ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában