bőséges hála

2020.06.03. 17:30

Fél tonna vadhúsból főhet a kórházi szarvaspörkölt

Tízezer adag vadétel kerülhetett az egészségügyi dolgozók asztalára országszerte. Április végén a kaposvári mentőállomásra, múlt héten a siófoki kórházba, szerdán pedig a kaposvári kórházba érkezett csaknem ötszáz kiló szarvashús.

Góz Lilla

Vadhússal megrakott teherautó érkezett az öreglaki vadfeldolgozóból a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházba szerdán délelőtt. Csaknem ötszáz kiló konyhakész szarvashúst adtak át az egészségügyi intézménynek. – A tájegységi fővadászok ötlete volt, hogy megháláljuk az egészségügyi dolgozóknak azt a munkát, amelyet a koronavírus járvány idején értünk tettek és tesznek – mondta el Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium főosztályvezetője. Hozzátette: egy hónap alatt negyven helyszínen kórházaknak, idősotthonoknak és a mentőállomás dolgozóinak tízezer adag vadhúst vagy vadételt vittek. Megjegyezte: csaknem dupla annyi vadhús juthatott el az egészségügyi dolgozókhoz országszerte, mint amivel a kezdeményezés indulásakor számoltak.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott az átadón elmondta: az ország vezetése jól vizsgázott a koronavírus járványban, időben megtette a szükséges óvintézkedéseket. Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere az egészségügyi dolgozók mellett a háttérben tevékenykedő munkatársaknak is köszönetet mondott. Fekete István tájegységi fővadász elmondta: április végén a kaposvári mentőállomás dolgozóinak Bőszénfán készült fokhagymás szarvassült, a múlt héten 30 kilogramm vadhús érkezett a siófoki kórházba, utolsó állomásuk pedig a kaposvári kórház volt, ahová csaknem 500 kiló konyhakész szarvashúst hoztak.

– Csütörtökön fogjuk a vadhúsból elkészíteni az ebédet, a központ mellett a telephelyeinkre is szállítunk a 2500 adagnyi szarvaspörköltből – mondta el Molnárné Kalmár Beáta, a kaposvári kórház gazdasági igazgatója. Fehér István a Sefag Zrt. vezérigazgatója az átadón szólt arról is, hogy társaságuk 100 kilogramm vadhúst adományozott a közelmúltban a megyében működő öt állami fenntartású idősek otthona számára, amelyekben 518 adag vadétel készült az adományból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában