új utakon

2020.06.16. 14:18

Szabad a pálya az egészségért

Idén újabb 130 millió forintot költ sportpályák fejlesztésére és kondiparkok építésére a kaposvári önkormányzat.

Góz Lilla

– Az a cél, hogy Kaposváron ne a gyógyulás, hanem az egészség megőrzése kerüljön a középpontba – mondta Szita Károly polgármester hétfőn a legújabb kaposvári kosárpályája átadóján a Zsigmondy Richárd utca és a Békésy György utcai kereszteződésnél. Kiemelte: a város 2020-ban 130 millió forintot költ műfüves pályák és kondiparkok építésére.

Megjegyezte: az egészség megőrzésében hangsúlyos szerepe van a sportnak, a mindennapi mozgásnak, a városban pedig megteremtik ennek a lehetőségét. Az elmúlt hónapokban 6 helyen építettek fel kosárpályákat, többek között a Honvéd utcában, a Martyn Park, a Cseri Park területén és a Cseri tetőn. A nyáron vehetik használatba a kaposváriak a Zaranyi lakótelepi és a Füredi utcai központi játszótér melletti kondiparkot, az elkészülteket az idősebb korosztály is szívesen használja. Az óvodások és kisdiákok számára 4 helyszínen épült műfüves ovifoci-futballpálya a Cseri parkban, a Béke utcában, a Füredi lakótelepen és a Kereszt utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában