fényképészet

2020.07.08. 19:30

A fény lett a kiállítás fénypontja

„Barátunk a fény” címmel nyílt kiállítás a nagyatádi Kulturális Központban Gerlecz László és Kóczián Zoltán Gergely (AFIAP) fotóiból.

Györke József

Fotó: Picasa

Pünkösd Márton kulturális igazgató köszöntőjében elárulta, hogy az ő kérésére válogattak össze képeikből egy nyári kiállításra valót az alkotók.

A két fotós az öt éve alakult Nagyatádi Fotókör alapító tagja. A kétféle stílus jól kiegészíti egymást a közös kiállításukon. Rokonok, barátok, ismerősök és fotós társak is érkeztek a megnyitóra. Eljött az ismert természetfotós, Bágyi Ferenc is, aki a közönség figyelmébe ajánlotta a kiállítókat és aki azt kérte: a meghívón a neve mellett csak az álljon, hogy „fényrögzítő erdei munkás”.

Elhangzott: Gerlecz László igyekszik kihívásokat, gondolatokat, érzelmeket, a természetességet megjeleníteni a képein, s 2009 óta foglalkozik komolyabban a fotózással. Kóczián Zoltán Gergelyről kiderült: tudatosan készült a fotós pályára. 2016 óta vesz részt magyar és nemzetközi pályázatokon, több nemzetközi díjat is nyert. A megnyitót Lacza Attila gitárral kísért dalaival tette színesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában