Minden napra Balaton

2020.07.06. 17:41

Lengyel Róbert egész Siófokon betiltaná az alkoholfogyasztást

A közterületi alkoholfogyasztókkal venné fel a kesztyűt Siófok polgármestere, hiszen az egész városban megtiltaná az italozást. Emellett az esti órákban már a boltokban sem lehetne alkoholos italt vásárolni Lengyel Róbert javaslata szerint.

Sonline

Fotó:

A városvezető közösségi oldalán azt írta, ezzel azt szeretné elérni, hogy: „sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból „kiszabaduló” ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken.”

Lengyel Róbert azt szeretné, ha utcákon, tereken, vízparti sétányokon tilos lenne alkoholt fogyasztani. S azt is, hogy a kereskedelmi üzletekben korlátoznák az éjszakai órákban történő jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. – Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva – fogalmazott Siófok polgármestere.

Hozzátette: tisztában van vele, hogy lesznek ellenzői a javaslatnak, de a rendőrség támogatja az elképzeléseit.

Már 2015-ben elfogadott a képviselő-testület egy alkoholfogyasztást korlátozó helyi rendeletet, ám az csak a város frekventált területeit érintette. Amennyiben a polgármester javaslatát elfogadja a testület, az egész városban tilos lesz akár egy üveg sör „felszisszentése” is.

A témával már több közösségi csoport is foglalkozik, ahol a terv erősen megosztja az olvasókat. Van, aki szerint ezzel tönkreteszi a siófoki turizmust a városvezető, míg más szerint az nem kikapcsolódás, ha valaki „hullára issza magát”. Van, aki amiatt aggódik, hogy eztán nem ihat meg egy fröccsöt a szabadstrandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában