voksoljunk!

2020.07.01. 18:25

Somogyi gesztenyére is szavazhatunk az Év fája versenyben

Harmincnyolc fát neveztek az Év Fája versenybe az ország különböző pontjairól. A zsűri tíz fát juttatott a döntőbe, köztük egy somogyit.

Góz Lilla

A balatonszemesi Bagolyvári Promenád lenyűgöző szépsége és nyugalma mindenkit megérint a helyiek szerint. Néhány éve lelkes civilek a gesztenyefasor megmentéséért örökbefogadást indítottak, és az örökbefogadott fákat fainjektálással próbálják megvédeni a kórokozóktól, elsősorban a vadgesztenyelevél aknázómoly inváziójától.

Július elsejétől október egyig van lehetőség szavazni a somogyi fára, amely megnyerheti a 2020-as Év Fája címet és indulhat februárban az Európai Év Fája versenyen. Az ecsenyi összetartozás fája nem került be a döntősök közé A Berzsenyi tagiskola udvarán álló Szabadságfa lett az Év Fája az előző évben. Így a kaposvári kocsányos tölgy indulhatott a kontinensviadalon. A Szabadságfa a középmezőnyben, a nyolcadik helyen végzett, a cseh induló nyerte az Európai Év Fája szavazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában