fotók

2020.09.26. 12:00

Verseny az ovikertben: a Katicáké volt a legnagyobb burgonya

Pityókaversenyt szerveztek a Szent István Egyetem Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájában. Az ítészek a legnagyobb, a legkisebb és a legkülönlegesebb krumplit is díjazták, de a legnehezebb ládáért is járt a jutalom. A burgonyatermesztési versenyen hat csoport száz fiatalja vett részt.

Marosi Gábor

A krumplivetéstől, a -gondozáson át a betakarításig minden munkafolyamatból kivették a részüket a Gyakorló óvoda csöppségei. A gyerekek hónapokon keresztül nevelgették a pár négyzetméternyi krumplit, végül szerda délelőtt minden burgonyaszemet előástak a földből. Kovács Kinga és Balog Bence – két nagycsoportos óvodás – elmondta: szívesen veteményeztek, nagyon tetszett a feladat.

Nagyné Zsilovics Tímea, a Gyakorló óvoda vezetője szerint az élményportát azért alakították ki, hogy a gyerekek már most megismerkedhessenek a növényekkel és a kertészkedéssel. Mivel mindegyik kiskertben szépen növekedtek a zöldségek, ezért úgy döntöttek, hogy versenyt hirdetnek. A legtöbb krumplit – csaknem tíz kilót – a Halacska csoport termesztette. A legnagyobb burgonya, mintegy harminc deka, a Katica csoport kertjéből bújt elő, a legkisebb, borsószemnyi, a Csiga csoportéból, a legkülönlegesebb pedig a Nyuszi csoport kertjében termett.

Polgár Zsolt, a keszthelyi Burgonya Kutatási Központ igazgatója a díjátadón elmondta: az idei év kedvezett a burgonyának, ezért országosan jó termésátlagra számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában