Ecsettel és szárnyaló fantáziával kel életre az üveg

2020.09.27. 09:00

Életre festi az üveget VIDEÓ

Teljesen új arcát mutatja egy egyszerű borosüveg vagy egy tálalóedény, ha Tüttő Tímea üvegfestő műhelyében szépülhet.

Koszorus Rita

Színes és csillogó ékszerek, szemet gyönyörködtető képek a falon, színes lámpák a polcokon. Mintha csak csodaországba léptünk volna, olyan a hangulat a belvárosi üzletben.

Az egész egy üvegajtóval kezdődött 22 éve Tüttő Tímea életében akinek, ma már hivatása az üvegfestés.

– Kereskedelmet tanultam, de már tizenöt éve működik az üzletem – avatott be.

Az üvegajtó után pedig a konyhaszekrényajtók következtek.

– A férjem asztalos, adta magát a dolog, hogy a munkáit egészítsem ki festéssel – mesélte a kezdetekről. Aztán sorban jöttek a megrendelések, s elkezdett apró ajándéktárgyakat készíteni. Amíg nem volt üzlet, kézműves vásárokon mutatta meg munkáit. – Miután megnyitott a Szélkakas, részt vettem egy melegüveg-megmunkáló kurzuson, ahol az ékszerkészítést is megtanultam. De a mai napig tanulom még, és nem is hiszem, hogy valaha teljesen elsajátítom.

Tímea az üvegfestésben azt szereti a legjobban, hogy a munkák mindig új próbatételek elé állítják. – A kihívásokat kedvelem a legjobban, s azt szeretem igazán, amikor együtt alkothatok valamit a megrendelővel – tette hozzá a kaposvári üvegfestő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában