kiállítás

2020.09.27. 13:30

Hét somogyi tagra épít a világkiállítás

Kiemelt stratégiai partneri megállapodást írt alá Fehér István, a Sefag Zrt. vezérigazgatója és Kovács Zoltán kormánybiztos hétfőn délután Kardosfán.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

A somogyi erdészeti vállalat is csatlakozott a jövő évi „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításhoz, amelynek keretében Ropolyban és Nagysallérban is érdekes programokkal várják majd az érdeklődőket. Többek közt Fekete István Tüskevár című alkotását szabadtéri színházi előadás keretében szeretnék a ropolyi tó mellett bemutatni.

Fehér István vezérigazgató köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy mi, emberek nem bánunk jól a természettel, világszerte számos állatfaj eltűnt az elmúlt évtizedekben, ezért hibáinkat mielőbb helyre kell hoznunk. Hozzátette: a somogyi erdőgazdaság azon dolgozik, hogy minél több erdőt telepítsen, növelje a hazai fafajok számát.

A Sefag Zrt lett a Somogy Megyei Konzorcium vezetője, tagjai pedig a Balatoni Hajózási Zrt., a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft., a Kassai Kft., a Kaszó Erdőgazdaság Zrt., a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és a Szent István Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontja.

– A konzorciumi tagok különböző területekről hozzák tudásukat, tapasztalataikat és a legkomplexebb, legösszefogottabb és legtartalmasabb javaslatsorral éltek már a tervezés időszakában – mondta el Kovács Zoltán kormánybiztos hétfőn Kardosfán. Az ünnepélyes aláírást követően a résztvevők a Zselici Csillagparkba, a jövő évi világkiállítás egyik helyszínére látogattak el. Megnézték a magtárolót és a tó melletti létesítményeket. Mosoni László pedig a csillagvizsgálóban tartott előadást az érdeklődőknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában