párlatos siker

2020.09.30. 11:30

Kilenc szegedi érem a mérői pálinkának

Arany, ezüst, bronz minősítéssel tért haza a Szegeden rendezett V. Nemzetközi Pálinka és Párlatversenyről Korányi János. Somogyból egyedüliként aratott sikert a kaposmérői magánfőző, kilenc párlatáért kapott érmet.

Góz Lilla

– Másodszor vettem részt ezen a nívós versenyen – mondta lapunknak a kaposmérői magánfőző, aki aranyat kapott őszibarack, szamóca és datolyaszilva párlatáért, ezüstöt szerzett málna, törköly és parasztszilva pálinkájáért. Három bronzérmet pedig vegyes gyümölcs, Irsai Olivér, valamint Muscat Ottonel pálinkája. Somogyból egyedüliként vett részt a versenyen, amelyen közel négyszáz párlattal neveztek a hazai és külföldi magánfőzők.

– 2015 óta foglalkozunk komolyabban pálinkafőzéssel, a barátok beszéltek rá, hogy induljak el szakmai versenyeken – mondta. Édesapjától örökölt egy régi főzőt, ez adta meg számára a kezdő lökést, majd a sors sodorta a pálinkafőzők világába. Nagyon sokat tanult Gyenesei Istvántól is. Korányi János saját kertjéből gyűjt és gyümölcstermelőktől vásárol minőségi alapanyagot a párlataihoz. A napokban elkészül a körtepálinkája, amelyet kaposmérői főzdéjében készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában