járványügyi költségvetés

2021.02.25. 19:00

Kompenzáció: külön egyeztet a kormány a nagyobb településekkel

Az önkormányzatok és a kormány elsődleges célja az emberek egészségének és munkahelyének védelme, hangoztatta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökeként tárgyalt a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergellyel.

K. G.

Szita Károly a megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta: a koronavírus-járvány miatti rendkívüli évben a települések járványügyi költségvetéseket fogadnak el. Az önkormányzatok a mostani erőfeszítéseiket annak érdekében tették, hogy a járványt meg lehessen fékezni, majd a gazdaság ismét erősödhessen – jegyezte meg a városvezető.

Tájékoztatása szerint Gulyás Gergely azt vállalta, hogy március végéig településenként külön-külön egyeztet a nyújtandó segítségről annak érdekében, hogy az önkormányzatok működőképessége megmaradjon, a fejlesztéseket befejezhessék és újakat is tudjanak indítani. Szita Károly szerint ez a helyzet a településektől fegyelmezettséget, valamint az eddigiekhez képest más jellegű költségvetés összeállítását várja. Az MJVSZ elnöke úgy tudja, hogy a kormány a 25 ezres lélekszám feletti települések önkormányzataival fog egyeztetni, gyaníthatóan a fővárosi kerületekkel is, hozzátéve, hogy a 25 ezer alatti lélekszámú települések esetében automatikusan kompenzálják a kieső iparűzési adó száz százalékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában