utazás

2021.03.04. 17:30

A szürke hétköznapokból a sokszínű Ázsiába

Hello Ázsia! című útinaplójával kedveskedik a virtuális térben barátainak Bujdosó Bálint. A kaposvári mozis szakembernek több lett a szabadideje, hiszen a járványhelyzetben be kellett zárniuk. Emiatt döntött úgy, hogy elkalauzolja szebbnél szebb tájakra az érdeklődőket.

Góz Lilla

fbt

 

Nem posztolok túl gyakran a közösségi oldalon, de ha éppen mégis, akkor főleg az utazásaimról készült beszámolók foglalják el az üzenőfalam nagy részét – mondta Bujdosó Bálint. – Az elmúlt pár hónapban elkezdtem összeszedni az eddigi utak során készült fotókat, videókat, élményeket, tapasztalatokat. Szeretném, ha képek segítségével ki tudnánk szakadni egy kicsit a szürke hétköznapokból, és az már csak hab a tortán, ha valaki pont ettől kap kedvet hozzá, hogy világot lásson, esetleg a tapasztalatok hasznára válnak egy jövőbeli utazása során.

Először csak fotókat tett ki, de ezt önmagában kicsit kevésnek érezte, ezért történetekben meséli el élményeit. Jeruzsálem ultra-ortodox negyedéről készült írása az egyik legnagyobb internetes portál címlapját is megjárta. Itt két évvel ezelőtt járt. – Régóta érdekelt az ország a kulturális sokszínűségével, a viharos eseményeivel és a mindennapokat átszövő, az emberekkel együtt élő és lélegző történelemmel – sorolta az útinapló írója. Ha teheti, évente többször is útra kel párjával, a cél általában Dél-, Délkelet-Ázsia, néha a Közel-Kelet egyik országa. – Elég csak beleszippantani a párás trópusi levegőbe, vagy az utcák fűszerektől telített illatába, az ember lelassul a helyiek tempójára, nem nézi az órát, sokszor azt sem tudja, éppen milyen nap van – tette hozzá.

Elvarázsolta a hajnalban ébredező esőerdő hangjai, a helyiekkel várta a napfelkeltét az Ádám-hegy csúcsán, túrázott a sivatagban, bejárta csónakkal a thaiföldi legnagyobb piacot, de teaültetvényen is teázott. Azt mondja, minden utazás egy kultúrsokk számára, így hát számos érdekességet ígér még útinaplójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában