vadászpilóták

2021.03.22. 14:49

Gripenek bukkanhatnak fel a somogyi égbolton

Egész héten számítani lehet vadászrepülőkre Kaposvár és Nagyatád környékén. A megnövekedett légiforgalomra közösségi oldalán hívta fel a lakosság figyelmét a repülőbázis.

Koszorus R.

Kecskemét, 2017. augusztus 24. A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülõgépe a két hete tartó Carpathian Hawk 2017 brit-magyar katonai gyakorlat zárónapján a MH 59. Szetgyörgyi Dezsõ Repülõbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Ujvári Sándor

Hétfőtől vadászrepülőgépek szelik a somogyi eget, ugyanis megyénkben is gyakrolatoznak a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának pilótái. A kecskeméti katonák a Gripen típusú repülőkkel Nagyatád és Kaposvár légterében is zajt kelthetnek, amelyről közösségi oldalukon tájékoztatták a lakosságot, a fontos információkat rímekbe szedve.

A vadászrepülők egészen péntekig gyakorlatoznak, emiatt a lakosság a késő délutáni, esti órákban kisebb zajra, fényhatásra lehet figyelmes. A repülőbázis katonái türelmet és megértést kérnek a néhány napos kellemetlenségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában