fotó+videó

2021.03.06. 20:00

Minden korosztályban akadtak táncoslábú tehetségek

A Nyugat-Magyarország területi táncbajnokságot szombaton tartották a Kaposvár Arénában: húsz egyesület nevezett, s összesen 243 táncos bizonyította felkészültségét. A legfiatalabb induló hat éves volt, a senior kategóriában 60 felettiek is jelentkeztek.

Harsányi Miklós

Testhőmérséklet mérés, szájmaszk, kézfertőtlenítés és adategyeztetés: a versenyzők alapos ellenőrzés után léphettek a sportcsarnokba. A koronavírus járvány miatt nézők nélkül szervezték meg a területi bajnokságot, a szövetség online közvetítette a rendezvényt.

– Még öt perc és mi jövünk – súgta egy tinilány barátnőjének.

 

Simonyi-Hornyák Hajnalka, a kaposvári Ametiszt elnöke azt mondta: a gyermek, a junior valamint az ifjúsági és a felnőtt indulókon kívül senior kategóriában is neveztek. Csipke, bársony és szatén táncruhák, díszítésként tollak, rojtok és strasszkövek: szakértők szerint stílusos megjelenés és alapos felkészültség jellemezte a mezőnyt. A latin táncok – szamba, cha-cha-cha, rumba, paso, jive – mellett standard – angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quick – is szerepelt a programban. A helyi táncosokon kívül zalaegerszegi, székesfehérvári, szombathelyi, nagykanizsai és pécsi versenyzők is felléptek. A területi bajnokságon részvétel a feltétele annak, hogy a táncosok országos megméretésen indulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában