gazdacsere

2021.04.29. 14:00

Egy nyárra még marad a Hattyú

Februárban számoltunk be róla, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vagyonához tartozó Hattyú kempinget második meghirdetésre sikeresen értékesítették.

Koszorus R.

Fotó:

A helyiek egy része nem fogadta kitörő lelkesedéssel a hírt, hogy a különleges adottságokkal rendelkező Hattyú kemping új gazdára talált, hiszen attól tartottak, hogy az ingatlan ezáltal elveszíti kemping funkcióját. Egy petíciót is indítottak, amellyel arra kérték az önkormányzatot, minden eszközzel akadályozza meg a kemping megszűnését.

A 14,6 ezer négyzetméteres ingatlan tulajdonosa a Naggyörgy Tibor által tulajdonolt Biggeorge Property Zrt. érdekkörébe tartozó ingatlanbefektetési alap lett. Az új tulajdonos már felkereste a balatonszemesi önkormányzatot. – A találkozó az ismerkedésről szólt – mondta megkeresésünkre Németh Kornélné polgármester. Aki hozzátette: a helyhatóság olyan projekt megvalósítását tudja támogatni, amely a helyi építési szabályzatnak megfelel.

Lapunk megkereste Naggyörgy Tibort, hogy megtudjuk: milyen szándékai vannak a Hattyú kempinggel. – Lakóingatlan fejlesztést tervezünk a területen – mondta kérdésünkre, hozzátette: a pályázat benyújtása előtt megvizsgálták a szabályozási paramétereket, amelyek lehetővé teszik ezt. Még konkrét tervek nem készültek, mivel az új tulajdonos még nem lépett birtokba, de Naggyörgy Tibor azt ígérte: amint készek a tervek, azokat nyilvánosságra fogják hozni. – Meglepve olvastuk a helyiek reakcióit az árverést követően, hiszen a szabályozási terveket a helyi önkormányzat fogadja el – emelte ki a Biggeorge Property Zrt. alapítója. – Az összes projektünk magas színvonalat képvisel, ezt tervezzük Balatonszemesen is. Olyan projektet szeretnénk megvalósítani, amelyre a balatonszemesiek is büszkék lehetnek: igényes, a környezetébe illeszkedik, miközben az összes előírásnak megfelel.

A Hattyú kemping még az idei nyáron – ha a járványügyi szabályozás engedi – fogadhat turistákat Balatonszemesen, azonban a rendkívüli adottságú terület a jövőben már lakóparknak ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában