szokatlan adomány

2021.05.22. 10:20

Playboy-ritkaságot is rejtett a könyvtárnál hagyott gyűjtemény

Több doboznyi felnőttújságot, Playboyt és CKM magazinokat hagyott valaki a Takáts Gyula Könyvtár parkoló felőli oldalán.

Marosi G.

Horváth Péter, az intézmény igazgatója megkeresésünkre elmondta: dobozonként nagyjából ötévnyi anyagot találtak, főleg a kétezres évek környékéről. A magazinok között volt a legelső, 1989-es magyarországi Playboy újság is.

Horváth Péter kiemelte: sokáig nem kellett őrizni a nagyjából másfél évtizednyi gyűjteményt, ugyanis miután közösségi oldalukra feltették az erről szóló hírt, az egyik kaposvári vállalkozó az összeset elkérte, hogy vendégeiknek bőven legyen olvasnivalójuk.

– Az elmúlt hónapokban ez már az ötödik hasonló eset – mesélte Horváth Péter. – Általában a könyvtár bejáratához tettek le kisebb könyvcsomagokat, de olyan is előfordult, hogy nyomtatót, patront és irattartókat hagyott ott valaki. – Szívesen vesszük a felajánlásokat, azonban nem ebben a formában. Sajnos nincs annyi helyünk, kapacitásunk, hogy minden könyvet befogadjunk. Így is vannak olyan irományok, melyeket próbálunk eladni, vagy kitesszük ingyenesen a könyvtár elé. Azonban, ha rajtunk maradnak a könyvek, akkor azokat el kell szállítanunk a hulladéklerakóba, ami pénzbe kerül – hangsúlyozta az igazgató.

A Honvéd utcai könyvtár elé már terveznek egy olyan szekrényt, ami zárható és vízálló is, így a feleslegessé vált könyveket ki lehet ide helyezni. Szívesen vennék, ha valaki egy erre a célra alkalmas, időjárásálló szekrényt ajánlana fel az intézménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában