keresztbe-kasul

2021.06.30. 13:49

Már 3600 kalandor tervez indulni a Balaton átevezésen

Új helyszínen, Zamárdiban indul útjára július 10-én a Balaton átevezés mezőnye. Már most több mint 3600-an regisztráltak.

Barkóczy László

Rekordszámú, több mint 3600 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő szombati Red Bull Balaton-átevezésre, melyet ezúttal Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon rendeznek meg.

A Zamárdi szabadstrandról indulnak a versenyzők, majd nyolc kilométer evezés után ugyanoda térnek vissza. Egyetlen szabály van: minden olyan vízi alkalmatossággal lehet indulni, melyet kézi erővel lehet hajtani.

A keddi Red Bull Balaton Átevezés sajtótájékoztatóján, ott volt Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, Szabó Gabriella olimpiai bajnok K1-ben, Horváth Noémi SUP-világbajnok, Eke Angéla színésznő és Strocz Botond olimpiai bajnok kajakos együtt K2-ben, Dombi Rudolf olimpiai bajnok és a Cloud9+ frontembere, Szivák Zsolt szintén K2-ben indultak útnak.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke arról beszélt, hogy a rendezvényt óriási érdeklődés övezi, és a korábbi helyszínt, Fonyódot kinőtték, emiatt kellett elköltöztetni az átevezést. Kiemelte, hogy már most 3600-an neveztek, de vasárnapig az esemény honlapján még bárki jelezheti részvételi szándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában