kapás

2021.06.15. 11:30

Női pecás fogta a legnagyobbat a Desedán

Véget ért a II. Deseda Carp Cup, a 116 órás versenyen összesen 2253 kiló halat fogtak. A mérlegelésnél kizárólag a három kiló feletti pontyokat vették figyelembe.

Harsányi Miklós

Harmincnégy, egyenként két-három tagú csapat vállalta a megméretést. Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára azt mondta: hétfőtől szombat reggelig zajlott a küzdelem. Az indulók az idén jóval több halat szákoltak, amit jelez, hogy már kedd estig annyit fogtak, mint 2020-ban az egész verseny alatt.

– Összesen 340 pontyot fogtak a résztvevők – közölte Kovács Gábor. – A ráckevei Feigl Anett fogta a legnagyobb, 17 kiló 35 dekás tükörpontyot.

A Szentgróti János, Mákos István és Libor Diána alkotta kaposvári Venom csapata végzett az élen, 28 halat fogtak, melynek az összsúlya 227 kiló volt. A dobogón őket követte a Truck Carp Team, s a kaposvári Privát Hús Mészi Baits Team – Mészáros Zoltán, Bódis Ferenc – szereplésével a harmadik helyet szerezte meg. Külön díjazták azt a társaságot, amelyik a legnagyobb átlagsúlyt érte el. A Car Dinasty Team tíz kiló feletti teljesítményével szerezte meg az elismerést, miután öt hallal, 51 kilós eredménnyel zárták a 116 órás versengést. Kovács Gábor azt is közölte: a Deseda legközelebb egy féderversenynek ad otthont, s a pontyfogó országos bajnokság második fordulóját is itt rendezik. A Töröcskei-tavon az első júliusi hétvégén zajlik a Horgászmaraton, ahová előtte 20 mázsa pontyot telepítenek.

Két hónapot csúszott az évadnyitó verseny, egy nevezés híján hatvanan álltak rajthoz a Húskombinát Egyesületnél

– Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt két hónapot csúszott az évadnyitó versenyünk – mondta Dékány Andor, a kaposvári Húskombinát Horgász Egyesület elnöke. – Biztonságban szerettük volna megrendezni a találkozót, ezért tartottuk meg a hétvégén.

Négy kategóriában ötvenkilencen mérték össze tudásukat, az ifiknél – 4450 grammal – Magyar Ábel győzött, a nőknél Horváth Ágnes nyert 5900 grammos fogással, az amatőröknél Csike István (18 950 gramm) érte el a legjobb eredményt, a profiknál Tallián Tamás (10 980 gramm). A versenyzők leginkább pontyot, amurt fogtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában