ünnep

2021.06.27. 16:08

Szent Lászlóra emlékezett Somogyvár

A hétvégén rendezték a hagyományos Szent László-napokat a településen. Mise és mézszentelés nyitotta meg a programok sorozatát, majd a mézlovagrendek felvonulása következett.

K. G.

 

– Régóta dolgozunk azon, hogy Kupaváron is lehessen nagyszínpadot, nézőteret kialakítani, illetve Szent László ereklyéjének méltó elhelyezést biztosító kápolnát építhessünk. A háttérben a tervezés és az előkészítés gőzerővel folyik – avatott be bennünket Móring József Attila, aki szerint örömre ad okot, hogy a járvány szorításából kiszabadulva újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani, ahol az emberek személyesen találkozhatnak.

A résztvevők történelmi szekértúrán vehettek rész, megkerülve az apátság romjait egészen a kilátóig. Tüttő Lajosné, a somogyvári Sárga Rózsa Népdalkör vezetője fogadta a kórustalálkozó résztvevőit. A lovagkirály emlékére szervezett ünnepségen a somogyvári kóruson kívül a lengyeltótiak, a buzsákiak, a kéthelyiek, a marcali dalárda és a somogysárdi nyugdíjasok is felléptek. A Titán zenekar zenélt, és az est fénypontja Charlie koncertje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában