hőségriadó

2021.07.08. 13:04

A kézbesítők a hőségben korábban kezdhetik a munkát

Somogyban 925 postai dolgozót foglalkoztatnak, közülük 285-en kézbesítői tevékenységet végeznek. A nagy hőség őket is próbára teszi, ezért könnyítéseket vezetett be a társaság.

Harsányi Miklós

– Rendkívüli hőség esetén, illetve a hőségriadó elrendelésekor külön figyelmet fordítunk a munkájukat szabadban végző kollégákra – mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője. – Megfelelő mennyiségű védőitalt, s kellő pihenőidőt biztosítunk. A kézbesítők a hűtött védőitalt magukkal vihetik, illetve szükségleteiknek megfelelően munkájuk közben vásárolhatnak vizet a munkáltató költségére.

A kézbesítők nem a teljes munkaidejüket töltik a szabadban. A postán is vannak feladataik, így többek közt akkor, amikor a rájuk bízott küldemények átvételét vagy az adminisztrációt végzik.

S lehetőségük van arra is, hogy munka közben betérjenek a klimatizált közintézményekbe, a vállalkozások telephelyeire, s az irodákba is. Így módjuk van felfrissülni, ez különösen javasolt 12–15 óra között, akár 1-2 órát szüneteltethetik a munkát a hőség miatt. S azt is megtehetik – miután vezetőjükkel egyeztettek –, hogy a megszokottól eltérő időben kézbesítsenek, például korábban kezdjék a munkát, amikor még hűvösebb van.

Kaposváron folyamatosan működnek a párakapuk, s kiemelt hőségriadó esetén a Múzeum előtt kilenctől négy óráig osztanak vizet. Az utak locsolását két autóval alvállalkozó végzi.

Ezek is érdekelhetik