szabadon a természetben

2021.08.03. 17:40

Felfedezték az erdő csodáit a telefonmentes tábor lakói

Telefonmentes tábort szerveztek a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában.

Harsányi Miklós

Hetvehely, 2020. június 13. Érdeklõdõk a Mecsekerdõ Zrt. új, Kincset rejtõ erdõ elnevezésû interaktív tanösvényén a Nyugat-Mecsekben, Hetvehely közelében az átadás napján, 2020. június 13-án. Az erdei élõvilágot és az erdõ rejtett kincseit bemutató, 1,4 millió forintból kialakított, 2,4 kilométeres tanösvény a Hetvehelyrõl Sás-völgybe vezetõ útról indul, és egy erdei tornapálya útvonalán keresztül a Bakonyához tartozó Erdõ házáig vezet. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Huszonnégy gyermek jelentkezett a programra. Jákliné Mihály Betta, a tábor szervezője minden évben más-más téma köré építi fel az erdőpedagógiai programot – derült ki a Sefag Zrt. tájékoztatójából. A gyerekek idén – a pandémia miatt kialakult helyzetből kiindulva – telefonmentes napokat tölthettek az erdei iskolában. A táborlakókat környezettudatos viselkedésre tanították, bemutatták nekik az erdőgazdálkodást és a vadgazdálkodást. S amíg a gyermekek az iskolákban az elméleti ismereteket sajátítják el, addig az erdei táborban a tapasztalatszerzésre, élményszerzésre igyekeznek összpontosítani.

Erdei expedíció, vidrapark-látogatás és lábodi kirándulás, valamint kézműves foglalkozás is színesítette a programot. Utóbbi során gumiból karkötőket, láncokat készítettek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában