államalapítás ünnepe

2021.08.21. 11:30

A bor és a kenyér volt az ünnep főszereplője Somogyban

A Siófok Város Bora választás eredményhirdetésével és kenyérszenteléssel folytatódott augusztus 20-án a Bor és Kenyér Ünnepének idén 10 napos rendezvénysorozata Siófokon.

Góz Lilla

A Dísz téren felállított színpadon jelentették be, hogy fehérbor kategóriában a balatonboglár-szőlőskislaki Kislaki Bormanufaktúra 2019-es olaszrizlingje, a vörösbor kategóriában a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok 2018-as Esti-Kék cabernet sauvignon-merlot házasítása viselheti a címet.

A városi ünnepségen Lengyel Róbert polgármester, Potocskáné Kőrösi Anita és Witzmann Mihály ország­gyűlési képviselők adták át Siófok elismerését a borászatoknak, amelyeket Légli Géza borász és a Garamvári Szőlőbirtok képviseletében pedig Nagy Bálint szőlészeti vezető vett át.

Nagyatádon a Szent István királyunk szobránál tartott megemlékezésen Ormai István polgármester mondott ünnepi beszédet, majd elhelyezték a tisztelet és megemlékezések koszorúit a szobor talapzatán. Az újkenyeret Fejes János káplán atya áldotta meg és Gara István – a város díszpolgára – szegte meg.

Az ünnepséget követően a sportcsarnok előterében megnyitották a Kertbarát Kör hagyományos terménykiállítását, valamint átnyújtották az 50 éves Városszépítő Egyesület legvirágosabb ház, erkély és intézmény pályázat nyerteseinek a megérdemelt oklevelet és jutalmakat.

Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője Kaposszerdahelyen mondott ünnepi beszédet.

Fotó: Muzslay Péter, Györke József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában