augusztus 20

2021.08.20. 12:48

Ünnepi szentmisével, kenyérszenteléssel és koszorúzással kezdődött az augusztus 20-a Kaposváron

Ünnepi szentmisével, kenyérszenteléssel és koszorúzással emlékeztek Kaposváron augusztus 20-án a Kossuth téren. Délután pedig a Városligetbe várják a családokat, ahol számos szórakoztató programot kínálnak számukra.

Sonline

Ünnepi zászlófelvonással kezdődött az augusztus 20-ai megemlékezés Kaposváron, majd szabadtéri misét tartottak, amelyet Varga László megyés püspök celebrált. Ezt követően a Somogy Táncegyüttes és a Somogy Zenekar műsorát láthatták az emlékezők.

 

– Elődeink úgy tették dolgukat, úgy alakították sorsukat, ahogyan azt maguk eldöntötték, s nem úgy, miként azt mások elvárták tőlük – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere péntek délelőtt az augusztus 20-ai ünnepi beszédében. Kiemelte: a magyar állam alapításához Szent István királyunk és Isten mellett a magyarok százezrei, milliói is kellettek, akik elfogadták a keresztény utat és szolgálták a nemzetet, valamint hittek az út helyességében. – Felsorolni is nehéz lenne, amit ezer év alatt tettünk és bizonyítottunk. Bebizonyítottuk az Istennek, hogy ránk minden időben számíthat, hiszen az ő népe vagyunk, magunknak pedig bebizonyítottuk, hogy azt az utat, amit magunknak választottunk, azt helyesen járjuk – mondta el Kaposvár polgármestere. Kiemelte: egy virágos, lüktető, a jövőjét látó, jókedvű és reményteli közösséggé formáltuk a várost.

Az ünnepség végén Varga László megyés püspök megszentelte az új kenyeret, majd Kaposvár polgármestere megszegte. Ezt követően a kaposvári katonazenekar indulóira az emlékezők a Kossuth térre mentek. A város nevében Mátrai Márta háznagyasszony, Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője és Szita Károly polgármester helyezte el az emlékezés virágait. Koszorúval tisztelgett Biró Norbert elnök a megyei önkormányzat nevében, valamint Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Őket követően a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja és főigazgatója, a roma önkormányzat, valamint a pártok képviselői helyeztek el virágokat.

Az ünnep alkalmából számos somogyi kapott elismerést, kitüntetést. Két somogyi tűzoltó és a KÖTÉL Egyesület elnöke a köztársasági elnöktől vehetett át rangos elismeréseket, a Somogy Megyei Kormányhivatal pedig dolgozói munkáját díjazta elismerésekkel.

Fotók: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában