biztonságpolitika

2021.10.14. 16:00

A határunkig ér az afgán feszültség

A jövő évi választások tétjéről, az afgán helyzetről és az utóbbi kapcsán várható migrációs nyomásról beszélt Marcaliban Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Kiss Kálmán

A német születésű, de hosszú évek óta itt élő előadó a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület meghívására érkezett. A Bundeswehr egykori ejtőernyőse, majd rendőrtisztje különleges feladatokat látott el szolgálata során, s lett a terrorizmus szakértője, mivel hosszú időt töltött el különböző háborús övezetekben. Közvetlen tapasztalatai vannak azokról a konfliktusokról, amelyek ma Európában a legfőbb vitatémákat adják, és amelyek a migrációt táplálják. Számos afrikai és ázsiai országban is megfordult, így például: Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban, Szíriában, sőt Észak-Koreában is.

Marcaliban arról beszélt: az amerikai csapatok kivonása után hatalmas a feszültség Afganisztánban, és a zűrzavar miatt küszöbön áll egy újabb migrációs hullám, ami hazánkat is érinteni fogja, s tovább nő a terrorveszély esélye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában