támogatás

2021.10.29. 20:00

Katonai segítséget kapott a gyerekosztály

Csaknem másfél millió forint értékben kapott eszközöket a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztálya pénteken.

Marosi Gábor

A légzésfunkciót figyelő, valamint a hidrogén kilégzést mérő készüléket és a három hűtőt a MH 64. Boconádi Logisztikai Ezred ajándékozta az intézménynek. Gavlik Péter parancsnok az eseményen elmondta, az ajándékokat az 5. Deseda félmaraton jótékonysági futóverseny nevezési díjából vásárolták meg. A sporteseményen ezer forintot kellett fizetnie annak, aki teljesíteni akarta a távot. A nevezési díjakból összesen 1 millió 460 ezer forint gyűlt össze – tette hozzá.

Major Andrea a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztály osztályvezető főorvosa az átadón elmondta, gyakran használják majd a tüdő és a bélrendszer vizsgálthoz az eszközöket. A készülékekre nagy szüksége volt a gyerekosztálynak, mert a jelenleg használt műszerek már régiek. Major Andrea hozzátette, az eszközökkel azt a korosztályt vizsgálják, akik felszólításra együtt tudnak működni az orvosokkal.

 

Ezek is érdekelhetik