járványügy somogyban

2021.10.29. 12:38

Már a bíróságon is kötelező a maszk

A fokozódó járványhelyzet miatt előbb a kaposvári városházán vezették be a kötelező maszkhasználatot, majd az országos bejelentést követően a Kaposvári Törvényszéken is.

Sonline

Fotó: Lang R.

A Kaposvári Törvényszék arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a járványhelyzetre figyelemmel november 2-tól szigorításokat vezetnek be.

Ennek értelmében a Kaposvári Törvényszék épületeibe lépni csak indokolt esetben, eljárási cselekményen való részvétel vagy kezelő és tájékoztatóirodai ügyintézés céljából lehet. Ekkor is maximum 10 perccel az eljárási cselekmény kezdő időpontja előtt és saját maga által hozott orott és szájat is eltakaró maszk viselével teheti ezt.

Saját tulajdonú, a szájat és az orrot eltakaró maszk, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő szer használata kötelező.

Amennyiben valamely eljárási cselekményen hallgatóságként kíván részt venni, a bíróság épületébe előzetes regisztrációt követően léphet be. A regisztráció az eljárási cselekményt megelőző 24 óránál korábbi időpontban terjeszthető elő az érintett lajstromirodán telefonon, vagy e-mail útján.

Kötelező már a maszk a városházán

A Polgármesteri Hivatal közleményében tájékoztatta a Városházára érkező ügyfeleket, hogy október 25-étől ismét kötelező lesz a maszkok használata az épületben. Az intézkedés az ügyfelekre és a dolgozókra egyaránt érvényes. Az ügyfelek vegyes érzelmekkel fogadták az intézkedést.

Hétfőtől buszon és vonaton is kötelező

A kormány döntésének megfelelően újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV–Volán-csoportnál. November 1-től a közlekedési járműveken, a MÁV, a MÁV–HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában