luxuscikk

2021.10.21. 11:30

Még drágábban tankolunk, de vajon meddig?

Tovább drágult az üzemanyag a napokban. Már a legtöbb kúton ötszáz forint felett van az ára, és lassan közelíti a hatszáz forintot. Sőt, van ahol már el is érte az elmúlt időszakban.

Tarcsafalvi Andrea

Fotó: Shutterstock

Az üzemagyag ára továbbra is növekszik, ennek hátterében a szakértők szerint, elsősorban az olajár drágulása áll. Jelenleg a legtöbbek által tankolt 95-ös benzin ára minimum 465 forint, a maximum 612 típustól függően, a gázolaj ára pedig minimum 446, a maximum pedig 608 forint.

A drágább üzemanyag sokaknak nehézséget okoz. Olyanokról is hallottunk már, akik az ételen spórolnak, hogy közlekedni tudjanak. Kicsit szűkebbre veszik az ételfogyasztást, az élvezeti cikkeket, így félre téve benzinre, vagy gázolajra.

A somogyi emberek véleményét is megkérdeztük a napokban az AVIA kúton. Tóth Noémi, a kút üzemeltetője kérdésünkre elmondta, hogy bár az árak folyamatosan nőnek, a vásárlók száma nem változott a betakarítási szezon miatt. Oda is szükség van az üzemanyagra, de a hétköznapi embernek is szüksége van rá, ahhoz, hogy el tudjanak jutni a munkahelyig, vagy hogy a gyerekeket elvigyék az iskolába. Elmondása szerint sosem hitte volna, hogy az üzemanyag ára valaha ötszáz forint fölé megy, de sajnos az elemzések alapján számítani kell további drágulásokra is.

A kúton tankolók szinte mindegyike arról vallott, hogy valószínűleg mindegy meddig fog nőni a benzin vagy dízel ára, akkor is meg fogják venni. – Maximum kevesebbet eszünk majd – jegyezte meg humorosan Kis-Pál János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában