várják a jelentkezőket

2021.10.06. 10:40

Új helyen toborozzák Kaposváron a katonákat

A 18. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda október elsejétől új helyen működik.

Harsányi M.

Az ügyfeleket pénteken már a Baross Gábor u. 19. szám alatt, a volt katonai ügyészség épületében fogadták.

A katonák lassan befejezik az átköltözést, a bútorzatot és a műszaki felszereléseket már elhelyezték. Az irodákat és a fogadó helyiségeket úgy alakították ki, hogy a toborzásra érkezők kényelmes körülmények között elférjenek.

Lóki Ferenc alezredes, parancsnok lapunk kérdésére elmondta: az átköltözést határidőre, zökkenőmentesen megoldották. Az új központban – a toborzás, a katonai igazgatás, az érdekvédelem és az üdülés mellett – a hadisír-gondozással, illetve a kegyeleti teendőkkel kapcsolatos feladatokat is ellátják.

– Természetesen minden jelentkezőnek gyors és hatékony segítséget igyekszünk nyújtani az új toborzóirodában is – hangsúlyozta Lóki Ferenc. – Örülök annak, hogy Somogyban jelenleg is rendszeresen érdeklődnek a legújabb honvédségi lehetőségekről, s akárcsak az utóbbi években, az idén is csaknem kétezer érdeklődőre számítunk.

– Sokan, egyre többen szeretnének szerződéses, vagy éppen önkéntes katonaként szolgálni. A központunkban személyesen, illetve a honvédség honlapján is részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők – tette hozzá Lóki Ferenc parancsnok.

Borítókép: MTI/illusztráció

Ezek is érdekelhetik