jubileum

2021.10.29. 17:30

Zöld pontként világít a jubiláló óvoda

Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepelte a kaposvári Arany János Tagóvoda pénteken.

Marosi Gábor

A jubileumra több állomásos programmal készültek az intézmény dolgozói. A tornaszobában a jelenlegi, egy másik csoportszobában a régi óvodások léptek fel, az óvoda udvarán juharfát ültettek el és szélnek eresztettek ötven galambot is. Székely Gabriella a tagóvoda vezetője elmondta, a juharfa csemetét az óvodában nevelték az elmúlt időszakban, ez azért is fontos, mert az intézmény már régóta Zöld óvodaként működik. Székely Gabriella kiemelte, az óvoda már az 1990-es évek óta ugyanazzal a szemlélettel neveli a gyerekeket. Az óvodásokkal igyekeznek megszerettetni a mozgást, megismertetni az egészséges életmódot és a környezeti nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az Arany János Tagóvodában jelenleg öt csoport működik és összesen száz gyermek nevelkedik. A mindennapokról tizennyolc dolgozó gondoskodik. Székely Gabriella elmondta, az elmúlt ötven évben nagyjából 2500 gyereket készítettek fel az iskola első osztályára. Hozzátette, az óvoda udvara az Arany János utca egyik zöldpontja, amiért nemcsak a munkatársaival, hanem a gyerekekkel is nagyon sokat tesznek.

Szita Károly Kaposvár polgármestere is köszöntötte a jubiláló óvodát. A város vezetője beszédében elmondta, függetlenül attól, hogy a gyerekek önkormányzati, egyházi vagy alapítványi fenntartású óvodába járnak, mindegyik intézményben Kaposvár jövője „formálódik”. A kaposvári önkormányzat százezer forinttal támogatta a jubiláló Arany János Tagóvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában