forráshoz jutnak

2021.11.19. 17:30

Folyamatosan fejlődik a Balaton partja

Soha annyi turisztikai fejlesztési forrás nem érkezett a Balaton térségébe, mint az elmúlt években, mondta Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a Horváth Péter – Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján, Siófokon, a CE Pláza Hotelben.

Koszorus R.

A politikus kiemelte, 2010 előtt csak ígéretekre futotta, de a várva várt fejlesztések elmaradtak, ehelyett brutális privatizáción esett át a térség. – Az elmúlt években 35,7 milliárd forintot költöttünk arra, hogy szálláshelyeket, attrakciókat újítottunk meg, strandfejlesztéseket támogattunk a Balatonnál – sorolta az elkészült fejlesztéseket Witzmann Mihály. Hozzátette: ezek csak a turisztikai célú fejlesztések, s nincs köztük például a dél-balatoni vasútvonal, a Balatoni Bringakör vagy a Sió-zsilip és -csatorna fejlesztése.

Horváth Péter kiemelte: a térségben 4700 turisztikai fejlesztés valósult meg, illetve van folyamatban jelenleg is. – 2017 óta négy ütemben fejlesztettük a szabadvízi strandokat több mint 12 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett erre a célra a Balatonhoz. Nemrég megnyílt a strandfejlesztési pályázati konstrukció ötödik eleme, amelyre 2021. december 16-ig várjuk a pályázatokat – mondta Horváth Péter.

Witzmann Mihály kiemelte: a Balatonnál 40 kilométer hosszan 110 strand közül 25 kilométernyi szabadstrand, szemben a mindössze 15 kilométernyi fizetőssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában