versengés

2021.12.05. 10:00

A svábok történetéből vetélkedtek a diákok

Harsányi Miklós

Svábok útjai címmel a német nemzetiségi önkormányzat ismeretbővítő vetélkedőt szervezett a hetedik és nyolcadik osztályos diákoknak, melynek a gyakorló iskola adott otthont a közelmúltban. A témák között szerepelt a svábok betelepítése, beilleszkedése, illetve munkájuk és nyelvük hatása a hazánkban élőkre. Szó esett a málenkij robotra küldésükről, 75 évvel ezelőtti száműzetésükről, és a mai helyzetükről is.

Csillagné Végh Katalin szervező közölte: összesen kilenc iskola négy-négy fős csapata indult a megméretésen. A diákok részben feladatlapot töltöttek ki, hagyományokkal kapcsolatos kifejezéseket párosítottak össze magyarul és németül.

A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály általános iskola végzett az első helyen, második a Toldi lakótelepi iskola, a harmadik a toponári tagiskola lett. A rendezvényen Nagyné Zimre Márta tanárnő harmonikajátékát is meghallgathatták a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában