Adomány

2021.12.29. 20:00

Szebbé tette az ünnepet a háromszáz cipősdoboz

A hagyományokhoz hűen idén is megajándékozták a rossz körülmények között élő somogyi családok gyerekeit a Somogy Megyei Kormányhivatal munkatársai. A – hagyományosan – cipősdobozokba csomagolt meglepetést a Balatontól a Dráváig mindenhová személyesen vitték el az ünnep előtt.

Munkatársunktól

Fotó: TIBOR KOVACS

Ajándékokat kaptak a segítségre szoruló családok gyermekei megyeszerte, a több mint háromszáz karácsonyi cipősdobozt az ünnep előtti napokban mindenütt eljuttatták a gyermekek karácsonyfája alá. 

Az adományok ezúttal a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégiumába, a siófoki Nyitnikék Óvodába, a pusztakovácsi Pipitér Óvodába, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központba, a kastélyosdombói gyermekotthonba és a csurgói Családsegítő Központba kerültek. 

Az átadások első helyszínén Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta, hogy rekordszámú doboz érkezett idén a kollégáitól, melyek összeállításában a kormányhivatal valamennyi szervezeti egysége kivette a részét. A csomagok többségében könyvet, játékot, édességet, hasznos ajándékokat rejtenek. 

Forrás: GERGOO

 

A Duráczky József Módszertani Központ fantasztikusan feldíszített karácsonyfája alatt Gelencsér Attila ország­gyűlési képviselő és Neszményi Zsolt közel hatvan dobozt adott át az intézményben tanuló gyermekeknek, Siófokon a Nyitnikék Óvodában pedig Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és a kormánymegbízott húsz csomaggal lepte meg a Balaton-parti óvodásokat. 

Forrás: TIBOR KOVACS

 

A pusztakovácsi Pipitér Óvoda kis lakói is nagyon várták már, hogy végre kibonthassák a nekik készült ajándékokat. Móring József Attila országgyűlési képviselő és Neszményi Zsolt kormánymegbízott ide harminc ajándékdobozzal érkezett meg, a csöppségek nagy örömére. 

A kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központba 65 csomag került, a kastélyosdombói Családok Átmeneti Otthonához 30 csomag, valamint 50 ajándékcsomagot juttattak el a csurgói Családsegítő Központhoz. Ezeket a csomagokat a járás 18 településén osztották szét, illetve 60 cipősdoboz került a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének intézményeihez. 

Felelősséget éreznek másokért 

Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszönetét és háláját fejezte ki a kormányhivatal munkatársainak. Mint mondta, büszke rá, hogy ennyi jó szándékú és segítőkész kollégája van, akik felelősséget éreznek az iránt, hogy segítséget nyújtsanak a kevésbé szerencsés, hátrányos helyzetű embertársaiknak. Azt mondta: gyermekkorunk karácsonyának emlékei egy életen át elkísérnek. A decemberben átadott gyermekjátékokkal olyan kisgyermekek karácsonyát tették szebbé, akiknek ez a mindennapokban nem adatik meg. 

 

Fotók: Kovács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában