Választás 2022.

2022.02.28. 13:24

Halottak is aláírtak a marcali jelöltnek

Kovács Gábor/Sonline

Fotó: Bús Csaba

Marcali Hiába nyújtott be a szükségesnél több ajánlást a Gődény György vezette Normális Élet Pártja (NÉP) marcali jelöltje, Lukács Ildikó nyilvántartásba vételét elutasította az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A határozat szerint 898 ajánlást adott le a jelölt, ám több esetben elhunytak nevei is szerepelnek az íveken. 

504 ajánlást ugyan érvényesnek lehetne tekinteni, ám a bizottság indoklásában rámutatott, hogy az érvényesnek tűnő ajánlások esetében feltűnő, hogy az ajánlóíveken ugyanazon 3–5 személytől származó íráskép ismerhető fel. A bizottság azt valószínűsíti, hogy nem igazi aláírásokkal gyűlt össze a szükséges ajánlás.

A Gődény György vezette párt a Mi Hazánk Mozgalom által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint nem csak Somogyban, de az ország több pontján begyűjtött hasonló módon aláírásokat. Sőt egy e-mail segítségével tudni vélik, hogy hónapok óta személyi számokat is gyűjtött. Amelyről képernyőfotó is készült, hogy senkit se téveszthessen meg az üzenet. 

A szóban forgó e-mail.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában