Fejlődés

2022.02.02. 15:00

Még a gyíkokra is gondolnak a megújult parkban

Turbéki Bernadett

A Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatán a teljes felújítási költség hatvan százalékát, 34 millió forintot nyert Balatonföldvár városa. A városközpontban található Európa Park jelenleg inkább csak átközlekedő terület, növényzete megújításra szorul, a parkban mára összenőttek a szinte áthatolhatatlan cserjék. Az árnyékos parkban mindössze két pad található, szemetes is csak a területen kívül, a járdák mellett van. A megemlékezések helyszínéül szolgáló parkot a mozgáskorlátozottak és az idősek nehezen tudják megközelíteni. 

A közpark felújításának célja, hogy a településközpontban pihenőhelyet alakítsanak ki. A tervek szerint megújítják a park zöldterületét, maradásra, tartózkodásra inspiráló tereket és gyalogossétányokat alakítanak ki. Öntözőrendszert, esőkertet építenek ki, átalakítják a történelmi emlékhelyek környezetét, és felújítják a közösségi könyvtárként működő Olvas-lakot. Tizenegy új fát ültetnek, utcabútorokat helyeznek ki, és ökokertet alakítanak ki vegyeságyásokkal, komposzttárolóval, madáretetővel és gyíknapozóval. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában