Ukrán háború

2022.02.28. 10:20

Néhány nap múlva útnak indul az első küldemény

Kovács Gábor

Kárpátaljai menekültek érkeznek a magyar-ukrán határon, Beregsuránynál Fotó: Kurucz Árpád

Adománygyűjtést szerveznek az Ukrajnából, Kárpátaljáról Magyarországra menekülők számára. Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője osztotta meg közösségi oldalán, hogy tárgyi felajánlásokat várnak, és amint összegyűlt egy jelentősebb mennyiség, azt eljuttatják az Ökumenikus Segélyszervezet részére. 

A pénzbeli felajánlásokat átirányítják az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A gyűjtésben segít a Somogy Temetkezési Kft. is, telephelyükön, a kaposvári Mező utcában várják a ruhákat, tartós fogyasztási cikkeket és egyéb adományokat munkanapokon 8 és 16 óra között. 

Giber Vilmos tanácsnok vezetésével játékokat is gyűjtenek a menekült gyermekeknek. A tervek szerint néhány nap múlva útnak indulhat egy küldemény a határon túlra. 

Witzmann Mihály, Siófok és térsége országgyűlési képviselője felhívást tett közzé, hogy aki segíteni szeretne, hozz­a el adományait a siófoki ország­gyűlési képviselői irodába. Szombaton Ukrajnáért és a háború áldozataiért gyertyagyújtásra hívták a barcsiakat a katolikus templom elé. 

 

Segítenek a bajban 

Kétkamionnyi tartósélelmiszer-adományt indított útnak Budapestről Kárpátaljára az Ökumenikus Segélyszervezet. A több mint 28 tonna súlyú segélyszállítmány értéke 13,7 millió forint, és többek között konzervet, lisztet, cukrot, olajat, rizst, tésztát, kekszet, tartós tejet, teát valamint higiénés szereket tartalmaz. Az adományokat beregszászi és ungvári központtal osztják ki a háború miatt otthonukat elhagyni kényszerült családok számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában