Kétkeréken

2022.03.27. 15:00

Bajnok lett és barátokat szerzett biciklivel

Hónapokon át heti három edzésen vesz részt Deák Réka.

Góz Lilla

A futás mellett konditeremben erősíti izmait Deák Réka. A legutóbbi felkészülés meghozta a sikert a kaposvári lánynak, ugyanis első helyezett lett az Országos Paraatlétikai Bajnokság futóbicikli számában. – A frame runningot 25 éve fejlesztik és sérült sportolóknak találták ki, a tervek szerint paralimpiai szám lesz – mondta el Völgyi Rita, Réka édesanyja. Többször voltak kimondottan mozgássérültek számára kifejlesztett versenyen, és ott találkoztak egy másik családdal, rajtuk keresztül ismerkedtek meg a futóbiciklivel. Lánya rendelkezik ilyen eszközzel és ezáltal ő is tud sportolni. Urr Anitától, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkárától vehette át aranyérmét. – Óriási élmény volt a dobogóra felállni és kaptam aranyérmet is – mesélte Réka mosolyogva. 


A 60 méteres pályát egyéni csúccsal sikerült teljesítenie. – Sajnos hazánkban nincs nagyobb, csak 60 méteres fedett pálya, de amúgy a futóbicikli versenyszámot ugyanúgy kell elképzelni, mint az atlétikai versenyeket, van például 100, 200, 1500, 5000 méteres táv is – mondta el a Réka édesanyja. – Megtérül a sok munka, amit a terápiák során beletett, hogy járni, mozogni tudjon és a mozgásformája átfordult egy másik mozgásba, a sportolásba – emelte ki Völgyi Rita. A felkészülés nem ért véget, májusban egy hazai, nyáron pedig egy dániai világkupán vesz részt. 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában