Kerékpáros pihenő

2022.04.09. 16:00

Referenciának is szánják a pihenőt

Kerékpáros pihenőt adtak át pénteken.

Harsányi Miklós

A Siófoki Városvédő és Szépítő Egyesület referenciának szánja a Balaton-parti és a Sió menti kerékpárutak más helyszíneire is a most elkészült létesítményt. 
Biró József, Siófok díszpolgára, a városvédő egyesület aktivistájaként két évtizeddel ezelőtt, a Sió-parti kerékpárút elkészültekor kezdeményezte, hogy biciklis pihenő épüljön a balatoni bringakörút és a Sió-parti kerékpárút csatlakozásánál. Az előkészítés a vártnál hosszabbra nyúlt, ingatlancserék révén jutott a város önkormányzata a Baross híd és a vasúti híd közötti földnyelv tulajdonjogához. Ezt követően kezdődhetett csak el az érdemi munka. A terveket Biró József készítette, s a kivitelezés nagy részét is maga vezényelte le. 
A mintegy 20 éves ötletből közel nyolcmillió forintnyi érték valósult meg. A kivitelezés 2019-ben kezdődött, abban az évben a városi önkormányzat 700 ezer forint támogatást biztosított az egyesületnek a beépítésnél használt anyagok megvásárlásához. A pihenő befejezéséhez az esőbeálló megvásárlásával 2021-ben egymillió forint értékben járult hozzá az önkormányzat. Harsányi M. 
 

A 20 éves ötletből nyolcmilliós értek lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában