Ünnepi hangulat

2022.04.04. 17:30

Tízéves lett a város legfiatalabb óvodája

A kaposvári Békevár Baptista Óvoda 2012-ben egy csoporttal nyitotta meg kapuit. Három év múlva már igény mutatkozott egy újabb csoport létre hozására. Az akkori óvodások már felnőttek, csaknem 450 gyermek járt a tíz év alatt az intézménybe.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Itt vannak barátaim, akikkel tudok játszani, legtöbbször legózni szoktunk – mindennapjaiból ezt a fontos mozzanatot emelte ki Kujbus Attila. A kisfiú csoporttársaival együtt hétfőn lépett fel a kaposvári Békevár Óvoda születésnapi ünnepségén. Népi játékokat és dalokat adtak elő. 

A Kaposváron legfiatalabbnak számító nevelési intézményt egykor a szülők kérésére alapították. – Amit elvetettünk magot, annak most aratjuk le a gyümölcsét  – mondta Jóföldiné Ambrus Ildikó, az intézmény vezetője. – Sok kis dolog történt velünk az elmúlt évtizedben, de ezekből tudtunk építkezni. A nálunk folyó nevelés bibliai igazságokon alapul, amelyek nemcsak a szavainkban, hanem a hétköznapjaink minden területén, a gyakorlatban is tetten érhető. 

Forrás: Lang R.

Jóföldiné Ambrus Ildikó úgy érzi, bár tíz év alatt nagyot fordult a világ, ám a Békevár Baptista Óvoda fő feladata nem változott, továbbra is Isten szeretetét igyekeznek megmutatni és tovább adni a kicsiknek, hogy a gyerekek megélhessék és szintén továbbadják azt.

 

– A szükség és az álom együtt hozta létre az intézményt, amelynek alappillére a szeretet és a magas szakmai minőség, ennek köszönhetően a világra nyitott egyéniségeket nevelnek itt – mondta születésnapi köszöntőjében Dan Tiborné, a Bölcsesség Kezdete Óvoda Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Forrás: Lang R.

Jóföldi Endre, a Békevár Baptista Gyülekezet vezetője szintén köszöntötte az óvodásokat és az intézményben dolgozó felnőtteket. – Ez az épület huszonkét évvel ezelőtt másfél lakóház árából épült meg – mondta. – Ez annak köszönhető, hogy a gyülekezet tagjai a városban lebontott épületek anyagát használták fel hozzá. Házat örökölhetünk, ám a hitet nem, ezzel kapcsolatosan személyes döntést kell hoznunk – mondta a gyülekezet vezetője.

Forrás: Lang R.

A tíz éves óvodát Kaposvár Önkormányzata nevében Pintér Rómeó alpolgármester is köszöntötte, aki egy emlékplakettet is hozott az ünneplőknek, a gyerekeknek pedig egy fagylaltozásra, vagy süteményevésre adott át meghívót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában