Eltűnt a megálló

2022.07.16. 10:00

Csalódhattak az eredményben, ezért lebontották a kampánydíszletet

A helyiek közül néhányan azt gondolják, hogy az időközi polgármester-választás eredménye miatt bontották el az épületet, mert nem az a jelölt győzött, akire többen is számítottak.

Marosi Gábor, [email protected]

Fotó: MW

A választás után alig pár órával, hétfőn reggel bontották el a nemrég felállított lászlómajori buszmegállót. A váróhely alig néhány hétig, az időközi kampány időszakában szolgálta a helyieket. Bencze Imre megválasztott polgármester lapunknak elmondta, sejtik, hogy ki vitte el a kampánydíszletet. Mivel a buszmegálló közterületen volt és közcélokat szolgált, feljelentést tettek a rendőrségen.

– Aki állíttatta a buszmegállót gondolom azt hitte, hogy nem én nyerem meg a választást, hanem az általa támogatott jelölt, ezért úgy döntött, hogy elbontatja – fogalmazott Bencze Imre. – Sajnálom, hogy ez megtörtént, nem erről kellene szólnia a kampánynak. Én a választási eredmény után megköszöntem a helyieknek, hogy éltek a jogukkal és elmentek szavazni. Szeretnék mindenkivel együttműködni a falu érdekében és olyan dolgokat megvalósítani, ami előrébb viszi a települést – mondta.

Bencze Imre hozzátette, az alakulóülést július 25-én tartják, ezután tudnak majd dönteni a különféle fejlesztésekről. Kiemelte, mindent megtesz azért, hogy a lebontott megálló helyére újat építsenek. A történtek miatt a helyiek is felháborodtak. Pilkhofferné Palló Mária a közösségi oldalára posztolt képet arról, ahogyan elbontják a buszmegállót. A fotóhoz annyit írt, „Polgármester választás utáni reggel. Elbontják a lászlómajori buszmegállót. Nincs hozzáfűznivalóm, a képek önmagukért beszélnek.” A bejegyzéshez többen hozzászóltak és sokan elítélték a látottakat. Az esettel kapcsolatban megkerestük Segesd alpolgármesterét Takácsné Illés Henriettet, aki a korábban elhunyt polgármester halála óta vezette a települést. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ki adott engedélyt arra, hogy felépítsék, majd lebontsák a buszmegállót, de nem akart nyilatkozni.  
 

Biztatták, ezért indult el a választáson 

Bencze Imre a vasárnapi időközi polgármester-választást 421 vokssal nyerte meg. A megválasztott településvezető érdeklődésünkre elmondta, nem akart indulni a voksoláson, de nagyon sokan biztatták a faluban, hogy változást szeretnének, ezért döntött úgy, hogy megméretteti magát. Bencze Imre korábban 2006 és 2010 között már volt a település vezetője. Az elmúlt években veszélyes áruk szállításával foglalkozott, most azonban a polgármesteri feladatokra szeretne koncentrálni, hogy megfelelő és jobb életkörülményeket biztosíthasson az ott élőknek, mondta el lapunknak. Bencze Imrétől megtudtuk, Lászlómajorban mintegy nyolcvanan élnek. Másfél évtizeddel ezelőtt körülbelül dupla annyi volt a lélekszám. Nagyon sok külföldi, főleg német vett házat Lászlómajorban. Több ingatlan azonban elhanyagolt, gazos, ezért rendet kell majd tenni a településrészen – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában