Fesztívál

2022.07.13. 19:58

Zöld dobásra készül a MATE az EFOTT-on

Idén nyáron ismét a Velencei-tó partjára látogat a hallgatók legnagyobb rendezvénye, az EFOTT Fesztivál. Ez alkalommal azonban a Sukorói-félsziget ad otthont a rendezvénynek, ahol terv szerint hosszú távra rendezkedik be.

Góz Lilla

Fotó: efott.hu/Krisztian Bodis

Kedd este elrajtolt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szervezésében az Efott fesztivál.

A fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Erre eddig még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa. Arra törekszenek, hogy a fesztiválon a vendéglátóipari egységek minél nagyobb arányban használjanak hiteles komposztálhatósági jelölésekkel ellátott csomagolóanyagokat, étkészleteket és poharakat, beleértve a sörös korsót is, amelyből várhatóan több mint 100 ezer darabot fognak elhasználni a bulizók. A biohulladékokat  tájékoztató matricákkal ellátott, barna színű edényekben gyűjtik úgy, hogy azok szintén komposztálható zsákok segítségével könnyen üríthetők legyenek. Az összegyűjtött biohulladékot a fesztivál hulladékudvarába szállítják, majd az aprított hulladék levegőztetésével az előkezelést is elindítják, az anaerob bomlási folyamatok elkerülése céljából.

 -Célunk az edukáción keresztül a tájékozottság, az érzékenység és a tudatos felelősségvállalás kialakítása a fiatalokban, a fenntarthatóság társadalmi, gazdasági és környezeti vetületének bemutatása.- mondta Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora a fesztívál sajtóközleményében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában