Fotók és videó!

2022.09.18. 15:00

Kapitális halakat is fogtak a horgászhölgyek a Gyertyánosban

Harmadik alkalommal, esőben bizonyították rátermettségüket a női horgászok a Gyertyános Horgász Egyesület versenyén szombaton, ahol két mázsánál is több halat fogtak az indulók.

Böcz Zoltán

Szombaton reggel hét óra után nem csak a szakadó eső törte meg a Gyertyánosi-tó víztükrét, hiszen a női horgászverseny részvevőinek alapozó etetése közben is csobbantak a gombócok és egyéb szemes csalogatóanyagok, a minél jobb fogás érdekében. A kopoltyúsok étvágyára nem is lehetett panasz, az ötórás versenyen összesen 225 kiló hal akadt horogra. A verseny végéhez közeledve két nagyobb uszonyost is sikerült mérlegelni. Dr. Rákóczi Dóra egy nyolc kilós amurt fárasztott húsz percen keresztül, melyet feeder módszerrel, fokhagymás csalival fogott. A horgászhölgy elárulta, hogy csak ezekre a versenyekre készül, egyébként nem szokott horgászni, ám így is húsz kilós összsúllyal zárta a versenyt, éppen lemaradva a szektorelsőségről.

A verseny legnagyobb halát Völgyi Ferencné fogta. Egy közel tíz kilós tőponty akadt a vékony, 0,14 előkére kötött 16-s horogra. – Elhúzódott a fárasztás, nem mertem erőltetni a vékony zsinórral – mesélte Mariann, aki csaknem negyven percig küzdött a kapitális pikkelyessel, mely fűzött kukoricára érkezett.

Akadt a mezőnyben egy elszánt kismama is, aki a szülés előtti hetekben is pecabotot ragadott. Galambos Renáta megnyerte szektorát, és összesítésben a harmadik helyen végzett. Kérdésünkre elárulta, hogy kis szünetekkel, de folyamatos volt a kapás, főleg kisebb pontyok kerültek szákjába. Renáta egyébként rendelkezik versenytapasztalattal, hiszen párosban tavaly harmadik lett az Országos Női Pontyfogó Bajnokságon.

A tavalyi címvédő, Kopitár Viktória végül csaknem harminc kilónyi halat fogott, így a vándorserlegre idén is az ő neve került fel. – Amint beérett az etetés folyamatosan jöttek a halak, végig pop-up csalival horgásztam, nem kellett váltanom – mesélte a verseny győztese, aki idén férfiak ellen versenyezve is szerzett első helyezést, de a bojlis maconkai női versenyen is országos bajnok lett.

Az úszós szektorban szép teljesítményt nyújtott a rutinos horgászok között Fummer Petra, aki match bottal a szektor harmadik helyét szerezte meg. A szektort Dr. Kulcsár Aranka nyerte, aki főleg amurokat fogott 11, 5 méteres rakósbottal és összesítésben a második helyen végzett, néhány dekával lemaradva. – Az első három órában jó étvágyuk volt a halaknak, de aztán a legnyomás változása miatt nagyon le kellett finomítani a szereléket, nem evett úgy a hal – árulta el a versenyhorgász, aki idén a franciaországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett a válogatottal. – Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a verseny, szeretek itt horgászni – mesélte a 2019-es női világbajnok. Hozzátette: örül, hogy ilyen sok hölgy horgászik és szeretné ha még többen versenyeznének egyéniben.

A Gyertyános Horgász Egyesület minden indulónak egyéni serleggel készült, melyeket Lengyel János, a Somogy Hírlap és a Sonline.hu főszerkesztője és Pintér Ottó, a Sefag Zrt. Zselici Erdészetének igazgatója adott  át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában