horgászat

2021.07.22. 11:16

Dobogóra álltak az OB-n a somogyi horgászlányok

Harmadik helyen végzett a Galambos Renáta, Kopitár Viktória alkotta Mrs Carp Team a Maconkán rendezett első pontyfogó országos bajnokságon.

Molnár Gábor

Kiválóan szerepelt a kaposvári Galambos Renáta és Kopitár Viktória alkotta Mrs. Carp Team az I. női pontyfogó országos bajnokságon, melynek a bátonyterenyei Maconkai-víztározó és tórendszere adott otthont. Összesen nyolc páros nevezett a nagy megméretésre, s közülük az előkelő harmadik helyezést érte el a somogyi csapat, azaz felállhatott a dobogó harmadik fokára. A résztvevő hölgyek alaposan kitettek magukért, hiszen a 72 órás viadal alatt közel 2070 kilogramm (értékelhető) halat szákoltak meg, s négy olyan együttes is volt, mely háromszáz kiló felett fogott. Ha mindezekhez még hozzávesszük, hogy hetvennégy(!) tíz kiló feletti kopoltyúst sikerült kifogniuk, akkor bátran ki lehet jelenteni, a horgászatban nincs gyengébbik nem.

– Igazából Viki beszélt rá – akivel előtte is sokat pecáztunk együtt –, hogy induljunk el a versenyen, azt mondta, próbáljuk meg, adjunk bele mindent, és akkor biztos odaérünk a dobogóra, hát igaza lett – fogalmazott Galambos Renáta. – Rengeteget kellett gyakorolnunk a távdobást, pláne spombbal, azaz etetőrakétával, mert tudtuk jól, hogy a 72 óra folyamatos horgászat fizikálisan és mentálisan is le fog fárasztani minket. A felkészülést már tavasszal elkezdtük, hogy megfelelő rutinnal, s gyakorlattal vágjunk neki a versenynek.

Hetvenkét órán át tartott az első női pontyfogó OB, melyen csütörtök déltől vasárnap délig lehetett vallatni a víztározót.

– Az edzőnk, Takács Gergely vitt el minket Nógrád megyébe, s a versenyen is rengeteget segített – elevenítette fel a két hölgy. – A szabályzat szerint, az elsőtől az utolsó percig ott volt velünk, s segített nekünk, inspirált minket, és hasznos tanácsokkal, taktikákkal látott el bennünket. A verseny kezdete előtt egy nappal elmentünk Bátonyterenyére, elfoglaltuk a szállásunkat, majd elmentünk, hogy feltérképeztük a számunkra „ismeretlen” tavat, ezután korán nyugovóra tértünk, hogy szellemileg és fizikálisan is frissek legyünk.

A sorsolásnál Reni kivette a hatost, azaz hatodikként húzhatták ki a helyüket, Viki pedig a hatos helyre szóló bilétát vette ki a zárt csomagból. A taktikájuk egyszerű volt, fix távot horgászni 72 órán keresztül, szélcsendben, vagy akár hurrikán­erejű szélben is. Ha fogtak egy halat, letárolták, közben pedig felcsaliztak és dobták vissza a készséget. A versenyen végig etetniük kellett, hogy ott tartsák a halakat az etetésünkön.

Három nap horgászat nem egyszerű, hiszen szinte minden komfortot nélkülözni kell a résztvevőknek. – Így visszagondolva nagyon kemény volt, de minden percét élveztük – hangsúlyozta Galambos Renáta. – A versenybe az összes 1,5 kg-nál nagyobb ponty és amur számított bele. Mindketten megdöntöttük az egyéni rekordunkat a viadal alatt. Sok-sok munkával, de végül sikerült a dobogó harmadik fokára felállnunk 322,465 kilogrammos összteljesítménnyel.

A csapat legnagyobb halát Galambos Renáta fogta egy 17,40 kg-os gyönyörű nyurga pontyot. – A sikerhez kellett a jó csali és a sok jó tanács, melyekkel Kurcz Gábor látott el minket – húzta alá Kopitár Viktória. – Ezúton is szeretnénk köszöntet mondani a családjainknak, barátainknak a támogatásért, a szurkolásért, valamit az összes horgászbarátunknak, akik mindvégig drukkoltak nekünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában