Életmód

2022.10.24. 09:14

Luxusmárkákat képvisel a siófoki aranyműves

A Fabergé, Európa leghíresebb aranyműves dinasztiájának magyarországi hivatalos márkakereskedője lett a siófoki Tamás Lóránt. A somogyi aranyműves és igazságügyi ékszerszakértő a közelmúltban nyitotta meg a márkaképviseletet a fővárosi Párisi Udvarban.

Koszorus Rita

A történelmi alkalomra egy különleges bemutatóval készült a Fabergé. Drágaköves ékszerkollekciójának kiemelkedő darabjait, 1,5 millió euró értékű ékszerkollekciót mutatott be, és Tamás Lóránt saját márkája, a Tamas L’Orant egyedi karóráival örvendeztették meg az ékszerkedvelő közönséget. Köztük számos olyan darab is szerepelt, amelyet szingapúri, valamint magyar gyűjtők bocsátottak készítőjük rendelkezésére a bemutató kedvéért. Ezeket a darabokat egészítették ki a siófoki aranyműves saját tervezésű és készítésű gyémánt ékszerei, amelyek közül talán a legismertebb a rangos nemzetközi versenykategória-győztes Tahiti gyöngysor volt. 

Tamás Lóránt munkáinak különös ismertetőjegye, hogy órái teljesen egyediek, csak egyetlen és egyedi azonosítójellel ellátott darab készül belőlük. A kézműves-megmunkálású alkotások alapját első osztályú, 80–120 éves mechanikus zsebórák szerkezetei adják, amelyekhez Lóránt egyedileg tervezi és gyártja az aranytokokat. 

– Nagyon megtisztelő Európa legrégebbi és legnagyobb múltú ékszerházát képviselni és egyben nagy felelősség is, hiszen a Fabergé ékszereit reprezentálni kell és természetesen képviselni. A saját márkámnak kerestem egy lehetőséget, hogy milyen ékszerrel lehetne bemutatni együtt az óráimat. Olyan márkát szerettem volna, amely hasonló szellemiséget képvisel, mint a Tamas L’orant, így találkoztam a Fabergével. Németországban egy nemzetközi ékszerkiállításon kerestem meg őket, és bemutattam az óráim. Ez olyan jól sikerült, hogy egy óra múlva már válogattuk a tárgyakat a magyarországi képviselet megnyitójára, mesélte a siófoki aranyműves. Mindkét márka családi hagyományokra épül, hiszen Lóránt is fiával együtt dolgozik. 

– Ha fiatal mesterkoromban azt mondta volna valaki, hogy egyszer majd a Párisi Udvarban képviselem a Fabergét, nem hittem volna neki, tette hozzá az aranyműves. 
 

Budapest FABERGÉ – L’ORANT GRAND OPENING A FABERGÉ
Fotós: Markovics Gábor

 

Tamás Loránt órái teljesen egyediek

Tamás Lóránt egyedi órákat készít megrendelésre, az eredeti szerkezetet újraélesztve. Bőrdíszművesekkel, üvegcsiszolókkal dolgozik együtt és fiával közösen építik a Tamas L’Orant márkát. Minden elkészült darab egyedi sorszámmal rendelkezik. A siófoki aranyműves sokat jár Ázsiába, Szingapúrba és Hongkongba, a legtöbb óráját is ide, a Távol-Keletre készíti. A nagy múltú Balaton Táncegyüttest működtető egyesület elnökeként sokat tesz a népi hagyományok őrzéséért. 
A Fabergének korábban még sohasem volt hivatalos márkaképviselete Magyarországon. A márka alapítója (a cég alapítója Gustav Fabergé volt 1842-ben) és atyja Peter Carl Fabergé (a fia) francia származású orosz ékszerész volt. Húsvéti tojások stílusában készítette el a mára már ikonikusnak számító Fabergé-tojásokat. Testvérével, Agathonnal alapították meg a Fabergé Házat, amely arról volt ismert, hogy orosz cároknak készítettek drágakövekkel kirakott tojásokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában