Egészségnap

2022.10.18. 19:00

Egészségnap és mézkóstoló várta a gyerekeket a kaposvári Arany János óvodában

Egészségnapot tartottak kedden délután az Arany János óvodában: a játékos foglalkozásokon kívül étel- és mézkóstoló is szerepelt a programban

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

– Épp egy varázspálcát készítettünk a kisfiammal – mondta a 36 éves Kovás Gábor. – Másodszor vagyunk itt, kellemesen érezzük magunkat, s örülök, hogy a gyermekek időben megismerik az egészséges étkezés alapjait. Mi is hoztunk sütit, amit a feleségem készített.

Sütőtökös és tökmagos muffin, almás palacsinta, s kókuszos-banános zabkeksz is várta a gyerkőcöket: ínycsiklandozó volt a kínálat,  aki megszomjazott, gyümölcslevet kortyolhatott. Mészáros János, a kaposvári  Zselici Méhész Egyesület elnöke mézkóstolóra hívta az ovisokat: az akác és a hárson kívül a bodzás mézet is kipróbálhatták. A gyerekek eközben az egyik csoportban falevél, makk, gesztenye és ágak felhasználásával szebbnél szebb alkotásokat készítettek, s játékos foglalkozáson is részt vehettek Székely Gabriella tagóvoda vezető azt mondta: intézményükben 93 gyermekkel foglalkoznak, s az egészségnap a közösségépítést is szolgálta. 

Fotós: Lang Róbert
Fotós: Lang Róbert
Fotós: Lang Róbert
Fotós: Lang Róbert

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában