Mentőhajó

2022.11.21. 11:52

Fel kell újítani Rupertet, hogy jövőre is segíthessen

Felújításra szorul a vízimentők sürgősségi mentőhajója. A Rupertet a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 14 éve használja a Balatonnál, több száz ember életét mentette meg eddig.

Góz Lilla

A mentőhajó a nyári szezonban a nap 24 órájában állt készen a riasztásra. Most felújításra vár, és a remények szerint jövőre a főszezonban újra munkába állhat. 

A Rupert sürgősségi mentőhajónak fekvőbetegek ellátására szolgáló, fűthető, zárt felépítménye van, óránként 90 kilométeres sebességgel képes közlekedni. Kis helyeken történő manőverezésre, akár egy helyben történő fordulásra is képes. Mostanra szükségessé vált a vízi jármű teljes aljának gépi gélmarása, a felfújható hurkájának és külső héjazatának teljes körű felújítása, a navigációs és kutató műszerek cseréje, az elektromos rendszer felülvizsgálata. 

Akik úgy érzik, hogy szeretnének részesei lenni az első hazai sürgősségi mentőhajó felújításának, azok lehetőségeikhez mérten anyagi támogatást nyújthatnak úgy, hogy az egyesület bankszámlájára a cél megjelölésével (Rupert felújítása) pénzadományokat küldhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában