Kérdésre válasz

2022.11.22. 20:00

Lesz pénz a dél-Balaton fejlesztésére

Jelentős hiányosság a Balaton déli partján, hogy egyetlen gyógyfürdő sincs a tó közvetlen közelében, amely kiegészítené a természetes strandokat és hozzájárulna az egész évben turistákat csalogató Balaton koncepciójához. Erről beszélt a Parlamentben Móring József Attila, a Dél-Dunántúl régió fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Sonline

Korábbi felvétel.

Móring József Attila, a Somogy 3-as számú választókerület országgyűlési képviselője Navracsics Tibor, területfejlesztésért felelős miniszternél érdeklődött arról, hogy számíthat -e a dél-Balaton arra, hogy Csiszta Fürdő fejlődjön, továbberősítve ezzel a dél-dunántúli térséget? 
Latorcai Csaba államtitkár válaszában elmondta: a Balaton kiemelt fejlesztési terület, s a 2030-ig szóló turizmusstratégia jelentős célként kezeli az egészségturizmust és a gyógyfürdők fejlesztését. 

Arról Navracsics Tibor is beszélt a közelmúltban a Somogy megyei Polgármesterek és Jegyzők Konferenciáján Siófokon, hogy a Balaton fejlesztésére a 20140-20-as fejlesztési ciklusban a tervezetthez képest több támogatást biztosítottak. 
Latorcai Csaba kitért arra, hogy a 2021-27-es uniós fejlesztési ciklusban folytatni kívánják a helyi és térségi turisztikai fejlesztéseket. S természetesen cél a gyógyfürdőkhöz, gyógyhelyekhez kapcsolódó szolgáltatások bővítése. Azonban a konferencián felhívta a résztvevő jegyzők és polgármesterek figyelmét, hogy olyan turisztikai fejlesztéseket támogatnak a következő ciklusban, amelyek komplex módon járulnak hozzá egy egész térség fejlődéséhez.

 

Somogyban jelentette be a miniszter 

Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter arról is beszélt Siófokon, hogy az operatív programokból 5 milliárd forintnyi dedikált forrást szánnának a Balatonra. Ebből a turizmus által okozott többletterhelés orvoslására, az ezekből fakadó problémák megoldására fordíthatnának a térségben lévő települések.
Navracsics Tibor, már a Somogy megyei konferencián is beszélt arról, hogy lesz pályázat fürdők fejlesztésére. Azonban ennek részletei eddig nem ismertek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában